Hovedside

 

Mørck, Mærli, Olsen, Tvede, Hansen, Jensen mfl.

Velkommen til hjemmesiden vår.  For å lagre og fremvise data om vår familie benyttes flere leverandører og systemer. Jeg har valgt de som  best egner seg til formålet.:

  • MyHeritage er det dominerende søkeverktøyet for slektsforskere i verden, men de tar seg godt betalt.
  • Derfor har jeg også lagt dataene over på “The Next Generation Genealogy Site Builder”  –  TNG-. Dette systemet satser jeg  på at skal overleve meg.  Dette systemet vil også innholdet dokumenter, bilder og bøker tilknyttet slektsforskningen.
  • OneDrive for lagring av dokumenter knyttet til vår familie og slekt. Her vil dere finne oppdaterte versjoner av slekts boken, rapporter  og noen bøker fra seilturer og reiser. 
  • Google Foto for albumer, bilder og video.

Felles systemer/deling.

Det finnes flere grupper og bilder som er opprettet for familien, både i Facebook, WhatsUP, Google og Onedrive. Det som er felles for alle disse systemene er at dere bare får se det jeg eller andre har delt med dere. Derfor må dere enten logge dere inn på systemene, eller som for OneDrive og Google Foto benytter henholdsvis  Microsoft   kontoen din og Google kontoen din for sjekke om jeg har delt noe med dere.  De fleste har dette. Men for de som ikke har så må dere be noen i familien om hjelp til å få dette.

Google Foto

Ingen ting er som de gode gamle papiralbumene hvor det var jobbet med å beskrive å navngi personer, (Dere vil finne kopier av de fleste av våre papiralbum) Når det gjelder de elektronisk album så gjenstår det mye arbeid for å navngi bildene, beskrive dem og sortere dem i elektroniske album.  Etter hvert som arbeidet går fremover så vil dere motta meldinger fra Google.

Her er et eksempel album

Slektsgransking er mer enn en hobby!

Vi har vært på slektsreiser i Sverige og Norge, hvor vi har besøkt steder slekten kommer fra. Det er laget egne slekts-bok og en mengde rapporter om slekten. Dette er ikke allment tilgjengelig, men er til for familien vår. Trykker du  her så vil du komme til slektsidene vår. Dersom du er i familien kan du få tilgang på denne. Søk om tilgang .

Hvordan er det med båttrafikken i fjorden?

Når tåken kommer er dette et greit hjelpemiddel – erstatter ikke radar og baugvakt -men det hjelper. Vi var ute i tåkehavet i sommer og priset oss for at vi ihvertfall kunne se de større båtene på kartplotteren. Men av og til dukket det opp en mindre båt på kryssende kurs som ikke var på kartplotteren. Det er ikke morsomt å krysse fjorden når sikten er 50 meter tåkeluren fra 50000 tonnere uler rundt deg på alle kanter De fleste har radar nå, og da tar de mindre hensyn, og kjører på i den tro at de ser alt foran seg. Det er ikke nødvendigvis sant.

Været

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.